Lokaal product

Dit is een echte lokale thee: de hennep groeit in Oost-Groningen.

Hier waren vroeger de stro-karton fabrieken gevestigd. Toen dit wegviel ging dit gepaard met veel werkloosheid in de regio. Inmiddels wordt daar door verschillende boeren samen jaarlijks zo’n 2000 hectare hennep geteeld. Dit zorgt voor een nieuwe economische impuls in de regio.

 

Duurzaam gewas

De hennep groeit in de zomer, en wordt in 100 dagen ruim 3 meter hoog. De plant heeft geen bestrijdingsmiddelen nodig, neemt veel CO2 op en verbetert de structuur van de bodem. Alle onderdelen van de plant worden gebruikt. Van de vezels wordt o.a. Isolatiemateriaal en bioplastics gemaakt. Het hennephout wordt in de bouw gebruikt en van de bladeren en bloemen maken wij deze bijzondere thee.

Hoe smaakt hennep thee?

Onze hennep thee (officieel: hennep ‘infusie’) is gemaakt van de bladeren en bloemen van de hennep plant. Hennep thee is een milde, frisse, lichtzoete thee met een ietwat prikkelende nasmaak. Sommige mensen noemen het een ‘milde variant van groene thee’

Theesommelier

Theesommelier Karlijn Dapper is winnares van het Dutch Tea Championship 2015. Zij heeft ons geholpen met het ontwikkelen van de optimale hennep thee, en met het samenstellen van de melanges.

De melanges

Dutch Harvest is verkrijgbaar in een pure variant en in drie melanges. In geen van de melanges gebruiken we toegevoegde ‘aroma’s, de theeën bestaan uitsluitend uit een mengsel van pure kruiden.

Duurzame verpakking De thee is los verpakt in blokzakken. Deze verpakking is gemaakt van bioplastic (op basis van cellulose) en van ‘Paperwise’, papier van landbouwafval.

Dat betekent dat deze composteerbaar is, en bij het GFT afval mag.

Sociale werkplaats

Dutch Harvest wordt ingepakt op een sociale werkplaats in Zwolle, waar ook de distributie naar winkels plaatsvindt. Op deze manier kunnen we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt leuk en zinvol werk verschaffen.

 

EchtKoffie vindt dat u altijd moet kunnen genieten van uw koffie en Thee. Goede kwaliteit voor een faire prijs, dat is waar EchtKoffie voor staat. Duurzaamheid en gecertifieerde ingrediënten vinden we belangrijk. (H)eerlijke Koffie die wordt bereid in degelijke koffieautomaten met de beste bonen voor top melanges en uiteraard ook heerlijke thee voor elke moment van de dag.